Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn partner en ik zijn sinds een korte tijd uit elkaar, we hebben samen een dochtertje van 2 jaar. Hij heeft een geschiedenis van huiselijk geweld tegen mij, waar ons kind bij was, waarvan ik aangifte heb gedaan. Hij woont nu bij ouders van een vriend van hem in een krap huis met 5 mensen en een agressieve hond. Nu wil hij ons dochtertje daar mee naartoe nemen, terwijl ik die mensen niet ken. Ik heb meerdere andere prima omgangsregelingen voorgesteld maar daar wil hij niet mee akkoord gaan. Hij dreigt nu daarom met een advocaat. Hij heeft geen ouderlijk gezag, wel heeft hij het kind bij de gemeente erkend. Hij betaald maar 25 euro alimentatie terwijl hij full-time werkt, hij zegt dat dit wettelijk klopt, maar hij weet niets van mijn inkomen. dat lijkt mij dus vreemd. Wat zijn mijn rechten in deze situatie?

Hij kan bij de rechter wel om een omgangsregeling vragen en ook om gezamenlijk ouderlijk gezag. De rechter zal naar alle feiten en omstandigheden kijken en beslissen wat in het belang van uw dochter zal zijn. Hierbij kan ook inschakeling van derden voor bijvoorbeeld begeleide omgang aan de orde komen. Het hangt van de financiën van jullie beiden af welk bedrag aan alimentatie redelijk is, maar bij voltijd baan is het maar de zeer de vraag of het op € 25,00 uitkomt. Ik raad dan ook zeker aan de alimentatiekwestie nader te laten uitzoeken en een eigen advocaat in te schakelen. Of ik u zou kunnen bijstaan hangt mede af van uw woonplaats omdat dat bepaalt welke Rechtbank bevoegd is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik woon in gameren, gelderland. Ik zou graag de alimentatie willen regelen maar ik weet niet waar ik moet beginnen. Hij houdt zijn inkomen geheim voor mij.


Dan zou de Rechtbank Gelderland de bevoegde instantie zijn, dit valt onder mijn werkgebied. Ik stel voor dat u nader contact met mij opneemt met een persoonlijk bericht voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag