Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Goedendag. Onlangs heb ik een einkelverbod gekregen bij de supermarkt. Ik deed boodschappen met een zelfscan maar dit ging niet helemaal goed. Ik besloot mijn boodschappen te doen en op het eind alls te scannen. Ik werd opgewacht door een beveiliger van het winkelcentrum en een manager. Dit was nadat ik alles had gescand en betaald. Ik werd niet geloofd en hij vond dat ik opvallend vreemd boodschappen deed en ik wilde gaan stelen, ik moest mee om een winkelverbod te tekenen. Dit heb ik gedaan. Niet wetende dat er op dit verbod aangekruisd was dat geprobeerd had te stelen. Nu vond ik dit al vervelend maar het word nog erger (voor mij dan) ik doe nu mijn boodschappen bij een andere winkel in hetzelfde centrum en ik werd aangesproken door een medewerkster die ik ken. Zij vertelde mij dat de beveiliging met een foto van mij langs alle winkels is gegaan met de mededeling dat ik in de gaten gehouden moet worden. Ik kom elke dag in het winkelcentrum en ken ondertussen een hoop mensen. Al deze mensen denken nu dat ik steel terwijl ik nergens voor veroordeeld ben. Er is zelfs geen politie bij geweest omdat ik niks had. Mag deze beveiliging mij zo neerzetten? Ik voel mij erg onprettig nu omdat ik het gevoel heb dat ik constant in de gaten gehouden word. Mensen met wie ik leuk contact had durf ik niet in de ogen te kijken omdat ik nu weet dat zij denken dat ik een dief ben. Dit is toch smaad. Ik hoor graag van u wat ik zou kunnen doen.

Reactie van de vraagsteller

Er schijnt een groepsapp te zijn onder de winkels waarin een foto van mij is verstuurd met de mededeling dat ik in de gaten gehouden moet worden. Mag dat zomaar. Ik had niks er was alleen een verdenking.


Dit is niet toelaatbaar, men mag dit alleen maar doen als u daadwerkelijk veroordeeld bent voor "winkeldiefstal". Dit is inderdaad laster en smaad. Ook heeft u 'onder dwang' een winkelverbod getekend wat rechtens niet toelaatbaar is, want u bent niet veroordeeld. U heeft betaald en enkel een vermoeden heeft geen rechtsgrond om u een winkel verbod te geven.

Daarentegen, is het al helemaal niet toelaatbaar om u elders als verdachte aan te kaarten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag