Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik schrijf dit als bijstandsgerechtigde en zit met het volgende:
In maart 2016 heb ik, na opgeroepen te zijn voor een langdurig sollicitatietraject door de sociale dienst, een verzoek tot ontheffing ingediend bij de gemeente; ik maakte bezwaar tegen deelname. Hierop is nooit ook maar enige reactie gekomen.
Door omstandigheden heb ik de brief helaas niet meer in eigen bezit: Ik kan hem dus niet voorleggen en /of zelf achterhalen wat ik destijds exact geschreven heb.

Nu kreeg ik enige weken geleden opnieuw zo'n uitnodiging. Ik heb hierop verzocht de afspraak, welke binnen nog geen 24 uur diende plaats te hebben, te verzetten maar heb tevens gewezen op de aanwezigheid van mijn brief. Welke ik dan direct opvraag bij de klantmanager welke mij bekend was. Deze blijkt er dan niet meer te werken.
Twee dagen later ontvang ik dan een tweede uitnodiging welke een wat meer dwingend karakter heeft. Tegelijk stuurt deze nieuwe klantmanager een mail dat ik hierop niet hoef te reageren, mijn dossier is immers 'boven water' en wil ze eerst bestuderen.
Ik verzoek haar per omgaande een kopie van mijn eigen brief aan mijn adres te versturen of mailen (alles is immers ingescand bij de gemeente), op grond van art.35 van de Wbp.
Hierop hoor ik helemaal niets ; mijn eigen schrijven ontbreekt nog steeds.

Nu ontving ik zojuist een uitnodiging voor een hoorzitting. Naar aanleiding van mijn brief van 28 maart 2017. Correctie, denk ik: dit moet namelijk 2016 (!) zijn.
Maar als zij dit nu officieel als een bezwaar gaan behandelen dan lijkt me hier iets goed mis te gaan, juridisch technisch gezien.

Mijn vraag is, hoe ik nu op correcte wijze dien te handelen?
We hebben het hier over een brief van meer dan anderhalf jaar geleden welke zij als bezwaar met een hoorzitting, willen voortzetten. Dat kan toch niet?
Graag reacties :)

De gemeente is verplicht uw bezwaarschrift te behandelen. Waar en wanneer vindt de zitting plaats? Wellicht kan ik u hierbij ondersteunen.

Beoordeel dit antwoord:

Het zou kunnen dat het niet om een hoorzitting gaat bij een bezwaarschriftencommissie (of ambtelijk horen), maar om een consult om uw vrijstellingsaanvraag te kunnen beoordelen, Als het wel om de behandleing van een bezwaar gaat, is het naar mijn mening van belang om eerst een brief naar de gemeente te sturen waarin u uw dossier opvraagt. Hier zit dan als het goed is een rapportage in over de standpunten van de gemeente inzake uw bezwaar.
Het lijkt mij zinvol als een advocaat zich hier mee gaat bemoeien. Als u ook in 2015 al in de bijstand zat, is juridische bijstand door een advocaat vrijwel zeker gratis omdat u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand.
U mag mij hierover benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag