Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vorig jaar is de praktijk waar ik werkte overgenomen en samengevoegd met een andere praktijk.
Wegens het onverwachts vertrek van de behandeld arts met tot nu toe continue inval artsen is de praktijk qua patienten bestand (ontevreden) gehalveerd. Ons hoge salaris drukt (wat automatisch is overgenomen met overname) erg op de begroting.
1 collega is inmiddels ontslagen waarvoor ze hoofdprijs hebben moeten betalen. Nu volgt er voor ons drieen (van de overgenomen praktijk) een verbetertraject. Aangezien er nog nooit een beoordeling-functioneringsgesprek heeft plaats gevonden vraag ik me af of dit mogelijk is. Ook is er van niemand een dossier. Verder staan er geen gegevens of uitleg over het te volgen verbetertraject in de brief en is er geen mondelinge mededeling geweest of iets dergelijks. Wij hebben dus totaal geen idee wat we uberhaupt moeten verbeteren.Tevens ben ik niet eens een dag werkzaam geweest in de functie waarvoor ik nu een verbetertraject dien te volgen. Is dit juridisch gezien mogelijk?

Dat ze van ons af willen is duidelijk door de geruchten die ons te oren zijn gekomen.
Wij willen ook van hen af en gaan proberen om tot een VSO te komen, maar zouden graag duidelijkheid willen omtrent het verbetertraject zodat we wat sterker in de onderhandelingen staan.
Bij voorbaat dank

Het is inderdaad vreemd als er een verbetertraject wordt gestart als er nooit via een beoordelingsgesprek is aangegeven dat jullie niet goed functioneren.

Bij een verbetertraject moet het van tevoren duidelijk zijn op welke punten jullie je moeten verbeteren. Ook moeten er concrete doelstellingen worden benoemd. Dit lijkt niet het geval te zijn.

Misschien is een ontslag met wederzijds goedvinden de beste optie. Als jullie aangeven dat jullie nooit via een beoordelingsgesprek te horen hebben gekregen dat jullie niet goed hebben gefunctioneerd, dan versterkt dit jullie onderhandelingspositie.

Om een specifieker advies te kunnen geven, zal ik de brief moeten lezen. Ik ben bereid om jullie n.a.v. de brief een gratis advies te geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag