Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na een gedeeltelijke wga uitkering ben ik nu volledig in de IVA gekomen.
Nu heb ik van het UWV bericht gekregen dan mijn ( ex) werkgever bezwaar maakt tegen deze beslissing.

Er zit een brief bij dat ik m'n (ex) werkgever toestemming geeft voor inzage in m'n medisch dossier is dat verstandig?

Ik snap het niet want een Iva uitkering is gunstig voor de werkgever (eigenrisico drager) wat is het idee hier achter? Of willen ze het met terugwerkende kracht lijkt me raar omdat ik gedeeltelijk arbeidsongeschikt was.

Graag meedenken.
Moet ik actie ondernemen?
Werk daar niet meer ivm reorganisatie.

Uw ex-werkgever mag niet over uw ziekte oordelen, dat doet het UWV.
U hoeft dus geen toestemming te verlenen voor inzage in uw medisch dossier, uw ex-werkgever hoeft verder niet te weten wat uw ziekte precies is.

Tja, waarom bezwaar als u al een IVA-uitkering ontvangt.
Wellicht heeft het UWV een sanctie opgelegd gekregen omdat zij u bijv. niet goed hebben laten re-integreren binnen of buiten het bedrijf. Maar dat zou dan al eerder gebeurd moeten zijn.

Advies is: informeer eerst bij de ex-werkgever naar de reden van het indienen van een bezwaar, aangezien u al IVA-uitkering ontvangt. Mogelijk krijgt u het belang dat erachter zit boven water. U kunt daarna nog bepalen of u de toestemming voor inzage geeft.

Verdere acties kunt u mogelijk ook niet ondernemen omdat uw werkgever bezwaar maakt, en de redenen daarvoor moet aanvoeren. Mogelijk wordt u wel opgeroepen voor een medisch onderzoek in bezwaar door het UWV.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. Een sanctie zal het niet zijn en dat zou inderdaad al eerder gebeurt moeten zijn. Mij. Ex werkgever heeft er alles aan gedaan om mij te helpen te reintegreren.

Ze zijn eigenrisico drager en de werkgever(verzekering)heeft een herbeoordeling aangevraagd, hieruit is dus IVA gekomen.
Wat dus ook voor werkgever het meest gunstig is. Ik kan alleen bedenken of zij iets met terugwerkende kracht willen. Hier zit voor hun ook weer risico aan want er kan na een herbeoordeling wel weer een andere uitkomst (geen IVA) uitkomen.

Heb een mail naar ex-werkgever gestuurd maar hier nog geen reactie opgekregen.

Ik denk niet dat ik toestemming geeft voor inzage medisch dossier, ik vind dit te ver gaan ivm privacy, zou dit dan ten nadele van mij kunnen werken? Er heeft dan toch een arts van de verzekering inzage.

Heel vervelend dit omdat ik altijd heel keurig en netjes ben behandeld door m'n ex-werkgever..

Daarom denk ik eerder aan een geschil tussen UWV en ex-werkgever.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag