Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Bij een aansprakelijkstelling betr. schade aan mijn bril heb ik een verklaring gedaan van een opticien waarop de dagwaarde staat van mijn vernielde bril. Volgens deze opticien moet over dit bedrag de schadeloosstelling worden berekend.
Omdat ik niet zonder bril kan heb ik direct eenzelfde bril bij deze opticien besteld en ook betaald. Nu blijkt dat de partij die de schade heeft veroorzaakt deze opticien heeft benaderd met de vraag wat ik voor de nieuwe bril heb betaald.
Mijn vraag is mag dit zo maar (recht op privacy) volgens mij hadden ze mij om betalingsbewijzen moeten vragen wat dus niet is gebeurd. . Kan ik hun hierover aanspreken?
En waar moet de schadeloosstelling over berekend worden over de dagwaarde of over het aankoopbedrag?
Al vast bedankt voor het advies vr.gr. G.L.

Bij de schadeberekening wordt meestal uitgegaan van vergoeding op basis van dagwaarde. De schadeveroorzaker kan wel navraag doen over de algemene kosten (schatting) van een bril maar niet specifiek over uw geval en moet uitgaan van de door u aangeleverde verklaring. De opticien mag geen gegevens inzake uw persoon verstrekken. U kunt daarover een klacht indienen bij de opticien waarbij opgemerkt moet worden dat het lastig zal zijn om dit te bewijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw antwoord hier kan ik wat mee!
De schadeveroorzaker heeft mij laten weten dat hij mijn gegevens heeft verkregen via de opticien.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag