Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik werk in de horeca en heb door een slecht functionerende sluiting van een koelcontainer op mijn werk een ernstig gekneusde duim. Ik heb een nuluren contract, ingangsdatum 15 juni. Ik stond voor de week na het ongeval voor 45 uur ingeroosterd. Ze willen nu vanaf de datum van het ongeval de gemiddelde uren van de afgelopen 13 weken uitbetalen. Voor mij is dit heel ongunstig omdat ik hiervan een deel op vakantie was. Ik krijg dan 25 uur uitbetaald, terwijl ik gemiddeld 36 uur werkte in de 9 weken voor het ongeval.
Volgens mij zou ik de ingeroosterde uren van de week erna helemaal uit betaald moeten krijgen. Kan iemand hier iets over zeggen. En ik vraag me af of in het geval van een bedrijfsongeval de regel van het gemiddelde uitbetalen over de laatste 13 weken niet anders is. Mijn werkgever is toch verantwoordelijk voor een slecht functionerende deur van de koeling.

Allereerst wens ik u een spoedig herstel toe. Uw werkgever is aansprakelijk voor de opgelopen letsel en dient daarbij uw loon door te betalen waarbij hij uit dient te gaan van de 45 uur en niet de 25 uur. De eventuele ziektewet-uitkering die u zou ontvangen als u niet had gewerkt dient hiervan te worden afgetrokken. Het verschil wordt uitgekeerd. De 13 weken geldt bij uitbetaling in het normale geval waarbij van uitgegaan wordt van een rechtsvermoeden bij een arbeidsovereenkomst van tenminste 3 maanden.
Ik raad u aan gezien de opgelopen letsel een letselschadespecialist in te schakelen die voor u uw belangen behartigt. De te maken juridische kosten worden vergoed, zodat het u niets kost. Desgewenst kan ik u in deze zaak bijstaan. Neemt u daartoe gratis en vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag