Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Hallo,
Ik heb een vraag omtrent een VOG verklaring. Ik heb sinds september een nieuwe baan en heb daar een VOG verklaring kunnen overleggen.

Nu heb ik in augustus een strafbaar feit begaan omtrent diefstal. Dit heeft mij mijn ontslag gekost bij mijn vorige werkgever.

Nu ben ik vandaag verhoord voor dit strafbaar feit en krijg nog van de officier van justitie te horen welke veroordeling ik krijg.

Nu had de politie het erover dat dit gevolgen kan hebben omtrent mijn VOG.

Maar kan dit alsnog doorgegeven worden aan mijn huidige werkgever. Want bij in diensttreding was ik nog niet verhoord en is er nog geen veroordeling geweest.
Hierdoor kon ik een VOG overleggen.

Ik ben nu namelijk bang dat mijn huidige werkgever dit van justitie te horen krijgt...
Kan dit????? Dat een VOG alsnog terug gedraaid kan worden.

Met vr gr

Naar mijn weten neemt zowel Justitie als het COVOG (het orgaan dat gaat over VOG aanvragen) geen contact op met werkgevers in verband met uw privacy. Als u dus al een VOG heeft kunnen overleggen aan uw werkgever zal dit naar alle waarschijnlijkheid geen probleem opleveren. Wel kunnen er problemen ontstaan als u wordt veroordeeld en u binnen vier jaar (de standaard terugkijk termijn die het COVOG hanteert) van baan wisselt of opnieuw een VOG moet aanvragen. Dan zal de VOG namelijk binnen deze vier jaar waarschijnlijk niet worden afgegeven door het COVOG. Mocht u overigens jonger zijn dan 23 jaar dan geldt er een terugkijk termijn van twee jaar en zal u dus waarschijnlijk na twee jaar weer een VOG kunnen verkrijgen. Wel dien ik hierbij op te merken dat bij het beoordelen van een VOG meerdere factoren een rol spelen en er dus niet op voorhand gezegd kan worden dat een VOG na het begaan van een misdrijf sowieso voor elke functie geweigerd gaat worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor het beantwoorden van mijn vraag...
Ben blij met deze mededeling...
Was al bang dat politie/justitie alsnog melding zou maken bij mijn nieuwe werkgever...
Maar uit privacy overwegingen stond ik namelijk in 2 strijd of ze dit wel/niet mochten doen...

Met vr gr


Graag gedaan!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag