Stel vraag

Particulier


In juli was ik bij mijn zusje op bezoek voor een aantal dagen in Winschoten. Een van de avonden hebben wij de Winschoternacht bezocht. Zij vroeg mij om een foto maken met haar telefoon, waarbij ik de telefoon per ongeuk op de grond heb laten vallen. Het beeldscherm zat een barst in. In eerste instantie vond ze dat niet erg, maar na een paar weken hebben we een meningsverschil gehad en zei ze dat ik het beeldscherm wel moest betalen. Ik ben niet verzekerd en heb haar gezegd dat ik de reparatie zelf zou betalen, maar het geld niet gelijk heb liggen aangezien de reparatie tussen de 200 en 300 euro is.
Nu is haar telefoon gisteren gestolen of is ze hem verloren. En zegt ze mij dat ik alsnog het geld moet betalen voor het beeldscherm. Ze heeft dat geld nu nodig om een nieuwe telefoon te kunnen kopen. Heeft zij gelijk dat ik nu alsnog een nieuw beeldscherm moet betalen? Aangezien zij de telfoon dus eigenlijk niet meer heeft...

Op zich is het voor uw vriendin een eigen risico, dat deze u een foto laat maken. Zij overhandigd zélf de telefoon aan u. Deze gebeurtenis zal de 'vriendschap' niet ten goede komen in juridische zin.

Wat ook een vraag is of de vriendin verzekerd is voor de diefstal van de telefoon. Mocht u de schade alsnog accepteren, dán moet u deze betalen. Dat u daar niet direct de middelen voor heeft is overmacht en dat heeft de vriendin te accepteren

Beoordeel dit antwoord:

Zij heeft u de telefoon gegeven, maar u geen toestemming gegeven om het glas te breken. Het gebroken glas komt dan ook in principe voor uw rekening, een AVP (Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) zou dit geval in principe gedekt hebben.

De reparatiekosten van een scherm zijn over het algemeen niet hoger dan 100e, vaak zelfs rond de helft daarvan. Een deugdelijke vaststelling van de schade is niet meer mogelijk nu de telefoon zelf niet meer voorhanden is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn zusje heeft de telefoon niet laten verzekeren. En een nieuw beeldscherm voor de nieuwste telefoons tegenwoordig kosten echt tussen de 200 en 300 om te laten repareren..
Alleen vraag ik mij of een reparatie nog betaald moet worden voor een beeldscherm van een telefoon die er niet meer is?


Stelt u zich voor dat verlies of diefstal verzekerd zou zijn. Dan is de schade die vergoed wordt de waarde van de beschadigde telefoon, dat is immers wat er gestolen werd. De rest van de schade is dan, helaas, voor u als veroorzaker van de schade.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag