Stel vraag

Particulier


Voor de uitrit van onze woning staat al enige tijd een aanhanger geparkeerd van een aannemer die in de buurt aan het bouwen is. Omdat wij daar met wat oplettendheid net langs kunnen om in en uit te rijden hebben wij dat zo gelaten. Er is in de buurt weinig ruimte verder en die man moet ook zijn werk doen.

Vanmorgen reed ik achteruit de oprit uit, lette niet op en schampte met een groot deel van de zijkant van mijn auto langs de aanhanger. Fikse schade aan achterpaneel en achterdeur van de auto tot gevolg. Aanhanger is onbeschadigd.

Mijn vraag: kan ik de aannemer ergens voor aansprakelijk stellen en schade op hem verhalen?

In beginsel bent u aansprakelijk voor de schade bij het achteruit rijden omdat dit een bijzondere manoeuvre is. De verzekeraar kan u onachtzaam verwijten nu u niet goed hebt opgelet. Ook kan worden ingebracht dat u de aannemer had kunnen vragen om de aanhanger te verplaatsen. Anderzijds dient de aannemer bij bouwwerkzaamheden er geen schade aan anderen toe te brengen of een gevaarlijke of schadeveroorzakende gebeurtenis te laten ontstaan. Voor het laatste valt wel iets te zeggen, zodat ik u toch aanraad om de aannemer aansprakelijk te stellen. Mocht u willen overleggen

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag