Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste heer mevrouw,

Een vraag mag de gemeente een oprit naar een perceel aanleggen op een strook grond wat als bestemming heeft groen? De bestemming groen heeft als extra een wro zone wijzigingsbevoegdheid beperkt tot uitsluitend vervangende nieuwbouw toegestaan maar op de strook met bestemming groen staat geen oude woning en het perceel waar de woning komt heeft ook nooit een woning gestaan en heeft als bestemming woongebeid waar 128 woningen worden gebouw en in theorie kan de ontsluiting voor deze ene woning simpel via dat stuk grond met bestemming woongebied ingericht woorden.

Als de gebruiksbestemming "Groen" is, lijkt mij een weg / oprit niet passen bij dit gebruik. Overigens kan via een omgevingsvergunning afwijkend gebruik worden toegestaan. Mogelijk dat ook een aanlegvergunning nodig is. Indien u als belanghebbende kan worden beschouwd (bijvoorbeeld omdat u dichtbij de groenstrook woont), kunt u bezwaar maken tegen de vergunningen voor de aanleg van de uitrit en het afwijkend gebruik.

Beoordeel dit antwoord:

Aannemende dat het geen besluit is, raad ik aan om een verzoek tot handhaving in te dienen. De gemeente moet daar op reageren.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag