Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn ouders hebben in het voorjaar schade gehad aan hun auto. Ze hadden hun auto schadevrij geparkeerd en bij terugkomst zat er flinke lakschade op. Een getuige had gezien dat er kort daarvoor een paardenkoets dicht naast hun auto had gestaan waarvan de paarden vrij onrustig waren en de koets heen en weer schudde. Hij had het idee dat hierdoor de koets mogelijk langs de auto geschuurd is waardoor de schade is ontstaan. Helaas hebben mijn ouders er niet aan gedacht om de gegevens van deze getuige te vragen.

Nu hebben mijn ouders de schade opgegeven bij hun schadeverzekering (ze wilden dit niet bij de autoverzekering doen omdat het schadebedrag niet opwoog tegen het kwijt raken van de no-claim bij een eventuele volgende schade). De verzekeraar betwijfelde het ontstaan van de schade en betichtte mijn ouders van fraude. Hierop hebben ze mijn ouders op een fraudeurslijst gezet waardoor ze geen enkele verzekering meer kunnen wijzigen of afsluiten. Mijn ouders declareren vrijwel nooit iets bij de verzekering en zeker niet als ze zelf schade hebben veroorzaakt. Het is dus erg wrang dat ze nu als fraudeurs te boek gesteld worden. Wat kunnen wij hier tegen doen zodat zij geschrapt worden van deze lijst?

Het enkele feit dat er beroep wordt gedaan op de schadeverzekering is nog geen reden om uw ouders te betichtten van fraude. De verzekeraar had de claim ook kunnen afwijzen. Als er sprake is van fraude dan dient de verzekeraar dit aan te tonen. Ik raad uw ouders aan een klacht in te dienen bij de verzekeraar en verwijdering van de fraudelijst te eisen. Mocht de verzekeraar niet aan willen meewerken neemt u dan contact op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag