Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb een tegelzetter ingehuurd mijn boven verdieping te betegelen.
Kreeg het advies om eens op werkspot een opdracht te plaatsen.

In de opdracht stond onder andere:
"De primer is nog niet op de vloer aangebracht, er is wel 1 ding de muren zijn allemaal al gespoten dus met de roze primer word het wel wat lastig aanbrengen zonder de muren onder te spetteren of er moet een betere manier zijn als een roller."

Nu is de tegelzetter bezig geweest, ondanks dat ze het redelijk netjes erin hadden gelegd was ook de lijm techniek niet zoals voortgeschreven ( tegel en vloer verlijming) gebruikt.
En de tegels waren strak tegen de wand aan gelegd terwijl er 5 mm ruimte zou worden gehouden ivm uitzetten.

Heb dus alle tegels eruit mogen trekken , gelukkig door enkelzijdige verlijming zaten ze niet erg vast en is deze schade beperkt gebleven tot een aantal zakken lijm die verpest is.

De muren daarentegen zitten onder de grijze vlekken, tegel lijm ( grijs) op soms 1 meter hoogte.
Dit is niet te verwijderen met een doekje en bij het trapgat is het helemaal ellende met zwarte vegen en groeven in de stuk/verf laag waar zelfs de rode kleur van de tegel dozen in zit.
Deze zijn met omhoog dragen tegen de muur gekomen.
Wat in eerste instantie niet eens had hoeven gebeuren want er was een 2e trap in de garage die daar ook heen leidde en hier was ook aanwijzing voor gegeven.
Maar omdat dit een iets langere afstand was hebben ze daar niet voor gekozen.


Uur aan de telefoon gezeten met de beste man, deze zegt nu dat ik het had moeten weten dat de muren onder zouden komen met lijm.
En ik maatregelen had moeten nemen doormiddel van afplakken oid.

Ik kreeg naar mijn hoofd geslingerd dat het amateuristisch was , en ik heb gezegd dat klopt !
Ik huur ook nu een expert in met 25 jaar ervaring die mij dan kan vertellen wat ik wel en niet moet doen correct ?
Maar dat was niet zo en puntje bij paaltje mogen bijna alle wanden op de boven verdieping worden gespoten , maar dit was niet door hun gebeurd ( de beschadigingen).
Apart want een jaar geleden is het ongeveer gespoten en staat het leeg boven.

Ik heb nog geen rekening gehad, in de email wel een bedrag doorgekregen wat het me zou kosten .
Hierbij reageerde ik dat het lokaal voor x prijs zou worden gedaan, toen hebben we telefonisch contact gehad en zijn we het eens kunnen worden.

Hoe kan ik dit aanpakken, rechtsbijstand verzekering heb ik niet , en las al dat je deze niet kan inschakelen mits je al meerdere maanden lid bent.

Zit nu met de handen in het haar, hoopte er eens te kunnen gaan wonen en 5 stappen vooruit te zetten, maar ben er nu 5 achteruit gegaan.

Geachte vragensteller,

Men is verplicht om de noodzakelijke handelingen uit te voeren om degelijk werk af te leveren. Alle dáárdoor opgelopen schade moet hersteld of vervangen worden door degene die deze heeft veroorzaakt. U kunt deze aansprakelijk stellen en daarvoor de kosten claimen.

Mocht u nadere info wensen of juridische bijstand dan mag u mij direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag