Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij zijn een kleine VVE van 16 appartementen. 1 lid heeft een betalingsachterstand van ca. 4 jaar. Tussentijds zijn er betalingen verricht aan het incasso bureau, deze heeft de betalingen overgemaakt naar de rekening van de accountant, echter deze is overleden. Er is vanuit de VVE geen actie ondernomen om die betalingen te incasseren. Evenals het nieuwe administratiekantoor wat het financiele gedeelte voor haar rekening neemt, heeft geen succes geboekt.
Alle overige eigenaren zijn het erover eens dat het betreffende lid geroyeerd dient te worden en bij niet betalen is beslaglegging / uitzetting gewenst.
Wat is de juiste procedure die wij moeten volgen?

Bij voorbaat vriendelijk dank voor uw reactie.

Het lijkt mij aangewezen dat u een advocaat in de arm neemt die dit voor u op gaat pakken. Voorzover er in de statuten en/of de splitsingsakte procedures zijn opgenomen dienen die te worden gevolgd, maar overigens dient de incasso met eventuele beslaglegging voortvarend te worden opgepakt. Desgewenst kan ik u hierbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:

De route die gevolgd moet worden om een lid het gebruik van zijn appartementsrecht te ontnemen staat omschreven in de splitsingsakte en toepasselijke reglement. Een gerechtelijke procedure tot incasso van het verschuldigde kan ook soelaas bieden. Ik ben gespecialiseerd in appartementsrecht en heb met beide procedures ruime ervaring. Desgewenst ben ik graag bereid de VvE in deze kwestie bij te staan. Als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op via de direct contactknop deze reactie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag