Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Op 20-07-2017 j.l. heeft een dronken automobilist mijn rechter achterdeur uit mijn auto gereden terwijl mijn voertuig in het parkeervak stond. Ik was bezig met het uitladen van de boodschappen toen ik in de verte een voertuig zag naderen, uit beleefdheid stap je verder de auto in en trek je deur tegen je aan zodat het voertuig makkelijk kan passeren (is gezien de situatie niet noodzakelijk is namelijk een brede weg van 4 meter).
Door dat de bestuurder redelijk instuurde op mijn voertuig reed hij de deur uit mijn handen en zit ik met een schade van bijna 2000 euro.

De beste man verzuimd zijn deel van het schade formulier op te sturen naar zijn verzekeringsmaatschappij, heb contact met hun gehad en zij vertelde mij dat het alles bij elkaar 3 maanden ging duren alvorens zij kunnen uitkeren uit zijn polis in het kader wederhoor.

Nu 13-11-2017 krijg ik het bericht dat de beste bestuurder is overladen en waarschijnlijk ook geen papieren meer zal opsturen. Ze kunnen geen aansprakelijkheid accepteren aangezien mijn deur geopend was.

Ik ben WA+ verzekerd maar geen verkeersrechtsbijstand.

Is er iets wat ik kan doen? of moet ik zelf opdraaien voor de dronken dollemans rit van deze man?

Met vriendelijke groet.

Wat een vervelende situatie. Omdat u WA+ verzekerd bent dient u de bewijsvoering zelf te regelen daar u de schade anders niet vergoed krijgt. Zijn er getuigen die het een en ander kunnen verklaren dan staat u een stuk sterker nu de tegenpartij is overleden. Uit een situatieschets en getuigen kan mogelijk de toedracht worden opgemaakt. Is er ook een politierapport dan is dat in uw voordeel. Kortom, toont u zoveel mogelijk met bewijzen aan dat de schade u niet valt toe te rekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag