Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Door verzakte leidingen (geconstateerd door rioleringsbedrijf) is er water omhoog gekomen uit het putje van mijn douche. Hierdoor heb ik waterschade aan mijn laminaatvloer. De verzekeraar wil weten hoe lang deze vloer er in lag alvorens ze kunnen bekijken welk bedrag ze aan mij uit kunnen keren. Ik heb de vloer echter overgenomen van de vorige bewoner, waar ik geen contactgegevens van heb. Moet ik hierover contact opnemen met de woningbouwvereniging met het verzoek of de oude bewoner hierover contact met mij op wil nemen?
En wat als blijkt dat de vloer er langer dan 1 jaar in ligt en ik bijvoorbeeld maar 200 euro vergoed krijg? Hiervan kan ik geen nieuwe vloer in mijn woning leggen, terwijl het niet mijn schuld is dat de leidingen verzakt zijn.
Graag krijg ik van u advies hierover.

Als u zeker wilt weten hoe oud de vloer is dan kunt u inderdaad via de woningbouwvereniging de oude bewoner benaderen. In het geval van schade vindt er meestal een uitkering van de dagwaarde plaats geschat door de expert die wordt ingeschakeld. Bent u van mening dat de vloer meer waard is dan bv 200 euro dan dient u dit aan te tonen en te claimen bij de verhuurder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag