Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,

Mijn partner en ik zijn sinds kort uit elkaar en bezig met de financiƫle afhandeling. We hebben een koopwoning die van ons gezamenlijk is, ieder voor 50%. Mijn partner zal de woning voor 100% op naam krijgen, maar de bedoeling is dat ik er tijdelijk nog zal blijven wonen mede vanwege de kinderen en omdat binnen afzienbare tijd de kans op een huurwoning voor mij nog klein is. Ik heb namelijk geen recht op urgentie. Mijn partner zal hier overigens niet woonachtig zijn, zolang ik er woon.

Mijn vraag is de volgende:
Kan ik wel op dit adres ingeschreven blijven staan voorlopig of dien ik een ander adres aan te houden?

Uw reactie verneem ik graag. Alvast dank hiervoor!

Ja dat is mogelijk met toestemming van uw ex, aangezien hij straks 100% eigenaar zal worden. Nu bent u nog steeds mede-eigenaar van de woning en kan u dan ook inschrijven op het adres.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie!

Korte aanvullende vraag hierop: onze financieel adviseur gaf aan dat hij wel eens had meegemaakt dat de hypotheekverstrekker hier ingewikkeld over zou kunnen doen. Je zegt namelijk uit elkaar te gaan, maar je blijft samen ingeschreven op hetzelfde adres. In ons geval weliswaar tijdelijk.

Ik kan me voorstellen dat het slim is als wij dit even op papier zetten. Is het aan te raden dit vervolgens mee te nemen naar de notaris tijdens het passeren van de hypotheek? Wat kunt u ons aanraden?

Wederom dank voor uw reactie.


Dat speelt vooral als de scheiding definitief is en de woning is verdeeld. Als u toestemming hebt van uw ex dan is dit in beginsel geen probleem. Het is altijd verstandig de gemaakte afspraken op papier te zetten, maar de notaris zal hier weinig mee kunnen. Het is vooral een afspraak tussen u en ex wat betreft de inschrijving op het adres.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag