Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Zowel tijdens sollicitatiegesprekken, in de vacatureomschrijving én in het contract staan werkzaamheden die ik op de werkvloer niet (mag) uitvoeren. Ook niet na veelvuldig om informatie te hebben gevraagd aan zowel collega's als leidinggevende zodat ik de taken zoals overeengekomen in het contract goed kan uitvoeren. In plaats daarvan wordt van mij geacht dat ik andere taken uitvoer, die tevens soms zonder overleg door collega's worden gedaan. (Reden onbekend)
Leidinggevende toont geen houding waaruit blijkt dat ik de werkzaamheden, zoals in het sollicitatiegesprek en contract overeengekomen, zal gaan doen.
Wat kan ik hier mee? Ook met het oog op dat ik liever niet zelf ontslag neem i.v.m. eventuele uitkeringen vanuit UWV etc.

Ik raad u aan een gesprek aan te gaan met uw leidinggevende om duidelijkheid te verkrijgen over de werkzaamheden die u wel of niet mag verrichten. Wat is de reden daarvan, hoe lang u dit zult doen en of u eventueel ingewerkt moet worden etc. Kortom, verwijst u naar eventuele afspraken ( gesprek, vacature, contract) en geeft u aan dat u dit niet had verwacht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie en advies.
Echter, heb ik wat u adviseert al ondernomen. Gesprekken proberen te voeren, herhaaldelijk gevraagd om extra informatie, inwerken etc. etc.
Graag zou ik willen weten wat ik met deze situatie juridisch gezien eventueel kan.
Ik wil namelijk niet zelf ontslag nemen gezien ik dan geen recht heb op WW e.d. maar blijven werken bij dit bedrijf dat zijn afspraken herhaaldelijk niet nakomt is ook geen optie.


Als overleg geen zin heeft gehad, dan kunt u formeel uw werkgever in gebreke stellen om alsnog de afspraken na te komen. Weest u daar voorzichtig mee om de relatie niet verder onder druk te zetten. Wel dient u de gemaakte afspraken te kunnen bewijzen. Wil de werkgever nog steeds niet meewerken dan staat de gang naar de rechter open.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt er zeker van zijn dat u niet zelf ontslag hoeft te nemen als u uw werkgever via een jurist dwingt om zich aan de vacatureomschrijving te houden.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag