Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ga volgend jaar naar de universiteit en moet daarvoor een lening afsluiten. Nu is het zo dat mijn vader wel wil helpen met het afbetalen van de daardoor opgebouwde schuld, maar ik wil dat graag vastleggen in een contract, want mijn vader heeft al vaker zich niet aan afspraken gehouden als het om geld gaat en dan kan ik dus terugvallen op het contract. Mijn vraag is nu hoe kan ik zo'n contract opmaken? Ik ben tegen die tijd al 18.
Ik hoor graag een antwoord.

Eerst zal de vraag moeten worden beantwoord hoe uw vader u wil helpen en pas daarna kan (eventueel) een contract worden gesloten.
Het kan gaan om een geldlening, wat ingeval van een studielening eigenlijk alleen voor financieel voordelig is als deze door uw vader wordt verstrekt tegen 0% rente, omdat de rente voor de studielening bij de overheid zeer laag is. Er kan dan een geldleningsovereenkomst worden gesloten
Of uw vader schenkt u een bedrag waarmee de studieschuld (deels) wordt betaald. In dat geval is het raadzaam om vast te leggen dat het bedrag dat u hiervoor ontvangt is geschonken en dus door u niet hoeft te worden terugbetaald.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag