Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik woon aan een doodlopend weggetje. Alle woningen aan dit weggetje zijn, voor het gedeelte van hun eigen perceel, eigenaar van dit weggetje. Overzicht zou zijn; woning, met een klein weggetje er voor. Na het weggetje loopt mijn perceel nog een klein stukje door (slootje en heel klein stukje grond). Daarna begint een landbouwperceel. Dit perceel is niet mijn eigendom. De eigenaar van dit perceel heeft, op de ‘erfscheiding’ een hek geplaatst dat toegang geeft tot het landbouwperceel en hier een bord op geplaatst dat de inrit vrij moet blijven.
In mijn koopakte kan ik niets terug vinden over recht van overpad voor dat gedeelte.
Maar ik kan ook niets terugvinden over hoe het met het weggetje is geregeld. Want uiteraard gebruikt iedereen dit weggetje om bij zijn woning te komen, net als dat ik rijd over andermans grond om bij mijn woning te komen.

Hoe kom ik er achter wat mijn rechten zijn en wat kan ik dan doen en wat ook niet? Ik zou graag eerst het gesprek aan gaan met de eigenaar, maar dan wel goed beslagen ten ijs komen.

Hopelijk kan één van u mij adviseren (eventueel kan de koopakte en de perceelomschrijvingen van het kadaster worden toegezonden).

Uw vraag is naar mijn inschatting alleen te beantwoorden als de stukken beschikbaar zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst dank voor uw reactie. Het lukt mij niet om in dit veld attachements toe te voegen. Hoe kan ik zorgen dat de stukken in uw bezit komen?


Als u mij een bericht stuurt via de direct contact optie van rechtswinkel.nl, dan zal ik u mijn gegevens doorgeven en kunt u de stukken per e-mail aan mij zenden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag