Stel vraag

Particulier


Hi

mijn rechtsbijstandvezekering wil een verhuurgeschil met airbnb niet afdekken omdat er in de verzekering "kamerverhuurbedrijven" uitgezonderd zijn. Nu heb ik gelezen, dat de definitie ervan is, dat je een of meer kamers verhuurt tijdens jezelf in de woning bent. Maar ik had de heele woning verhuurd gehad, en was er toen niet aanwezig op die dagen.

Heeft de verzekering nu gelijk?

Heeft u al contact gehad met de rechtsbijstandverzekeraar over wat zij verstaan onder kamerverhuurbedrijven en onder voorwaarden er (geen) bijstand geldt? In beginsel mogen verzekeraars bijstand uitsluiten of extra voorwaarden stellen hierbij, maar dient dit te zijn bepaald in de polisvoorwaarden.

Beoordeel dit antwoord:

Ik denk niet dat de definitie, die u beschrijft voor 'kamerverhuurbedrijf' de juist is. U geeft de definitie voor hospes/hospita(verhuur), te weten de situatie dat de bewoner van een woning, een of meerdere kamers in de woning verhuurt, terwijl hij er zelf ook woont. Een kamerverhuurbedrijf is een bedrijf dat kamers verhuurt zonder dat de eigenaar er zelf woont.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag