Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,
Afgelopen vrijdag heb ik mij kandidaat gesteld voor een bestuursfunctie bij onze voetbalclub. Aangezien het bestuur het rooster van aftreden nog niet bekend had gemaakt, bij het uitgaan van de agenda, was het verrassend wie er zou aftreden.
Zelf had ik voorafgaande aan de vergadering onze voorzitter 2 lijsten met namen, voorzien van handtekening, gegeven om zodoende aan het statuut te voldoen dat ik tenminste door 3 leden voorgedragen werd. Uiteindelijk werd ik in het bestuur gekozen. Nu blijkt dat de voorzitter mijn lijsten KWIJT is. Ik krijg het volgende van de secretaris gestuurd:
Helaas leert navraag bij onze onvolprezen voorzitter dat hij niet in staat is om de door u gememoreerde lijsten te reproduceren. Waarvoor excuses.
Aangezien we momenteel echter een echte formalist in ons midden hebben is het feit dat onze voorzitter de vermelde stukken gezien heeft niet voldoende.
Ik verzoek u dan ook vriendelijk om mij alsnog een kopie te doen toekomen van eerder vermelde stukken zodat ik ze bij het verslag van de ALV kan voegen.
Zonder deze stukken kunnen wij uw benoeming als bestuurslid door de ALV niet formaliseren!

Het is toch niet mijn probleem dat de voorzitter deze lijsten niet meer kan reproduceren. Ik ben toch met een ruime meerderheid gekozen in het bestuur. Kan deze secretaris het formaliseren van mijn benoeming als bestuurslid nietig verklaren? moet ik alsnog de namen aanleveren of niet?

Het lijkt mij dat indien de Algemene Ledenvergadering u heeft gekozen dat dat rechtsgeldig is. In de staturen en het Huishoudelijk reglement zal zeker de procedure staan voor het benoemen van bestuursleden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag