Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb samen met mijn buren een inpandige carport.Beide carports zijn naast elkaar gelegen De breedte bedraagt 2600 mm per carport, Dat is niet zo breed maar gebruik makend van elkaars ruimte kunnen we gemakkelijk gebruik maken van de carports. We kunnen gemakkelijk in en uitstappen en dat gaat al jaren zonder problemen. De huizen zijn in 1998 zo gebouwd. en de carports zijn dus nog in de oorspronkelijke staat. Nu heeft mijn buurman het plan opgevat zijn carport dicht te bouwen. waardoor op de scheidslijn een muur komt te staan. Mijn carport is dan niet meer voor dat doel te gebruiken. In en uitstappen is praktisch onmogelijk. Ik kan 's morgens weer ijs krabben en niet droog mijn auto bereiken. De carports zijn nu overdekt te bereiken.

Mijn vraag kan dit zomaar ?????

Mogelijk heeft uw buurman hiervoor een omgevingsvergunning nodig. Indien dat zo is, kunt u daartegen bezwaar maken.
Bij nieuwbouwprojecten wordt vaak een erfdienstbaarheid gevestigd die er op neer komt dat de bouwkundige toestand zoals die ontstaat na voltooiing van het project gehandhaafd dient te blijven, mogelijk is er ook een erfdienstbaarheid gevestigd die het mogelijk maakt om portieren te openen boven elkaars erf en via elkaars erf in en uit te stappen van geparkeerde voertuigen. U dient dus uw eigendomsakte te checken, mogelijk is daar een regeling in opgenomen op grond waarvan uw buurman dit niet mag doen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw snelle reactie. Ik heb op uw aanraden reeds vluchtig alle mij ter beschikking staande stukken aangaande mijn huis ingekeken. In eerste instantie heb ik niets relevants gevonden. Dit weekend zal ik de zaak nogmaals aan een nog meer zorgvuldiger controle onderwerpen.


De resultaten hiervan laat ik u zo snel mogelijk weten. Mogelijk kunnen we dan later een vervolgplan op stellen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag