Stel vraag

Particulier


Ik heb van eind 2015 tot augustus 2016 een freelance project uitgevoerd voor het Ministerie van Economische Zaken, waarvoor men tot op heden niet heeft betaald (een geval van bedrijfsfraude). Ik heb een zaak aangespannen tegen het Ministerie. Na een lange procedure heeft de rechter mij in het gelijk gesteld, beslag gelegd op een deel van de tegoeden van het Ministerie en een deurwaarder opdracht gegeven het bedrag te incasseren. Dit bedrag is inmiddels opgelopen tot een totaalbedrag van EUR 722.000,-
De opdracht aan de deurwaarder is inmiddels anderhalve week geleden gegeven, volgens mijn advocaat, maar er is nog steeds geen geld binnen. Mijn advocaat heeft geen idee wat het probleem zou kunnen zijn en is aan het informeren bij de rechtbank. Hij heeft geen ervaring met een dergelijke beslagzaak bij de Rijksoverheid. Kunt u mij vertellen welke complicaties er in deze fase van het traject kunnen optreden?

Het leggen van beslag en het ontvangst van de getroffen gelden verloopt niet zo snel als u misschien verwacht. Na het beslag duurt het nog ca. een maand voordat bekend wordt of het beslag doel heeft getroffen. U zult dus nog even geduld moeten hebben. Ik begrijp verder niet waarom uw advocaat contact zou moeten opnemen met de rechtbank. De procedure is immers al achter de rug. Hij kan zich beter tot de deurwaarder wenden en die om de stand van zaken vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag