Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemorgen, Wij hebben een woonbestemming als bestemming waar wij wonen. Ik heb een asbestsanerings bedrijf. Mag ik de units (aanhangwagens) die ik hiervoor gebruik bij mij bij de woonbestemming op het erf stallen en schoonmaken, als ze niet op de bouwplaats zijn? Soms is het er 1, soms zijn het er 4 a 5 stuks. Deze units worden gebruikt om te ontsmetten nadat je met asbest in aanraking bent geweest.

De gebruiksmogelijkheden van gronden en gebouwen is bepaald in een bestemmingsplan (of andere ruimtelijke plan). U kunt de geldende (gebruiks)regels nazien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.. Indien het een ouder bestemmingsplan (voor 2008) betreft kan het zijn dat deze op deze site niet vermeld staat. In dat geval zou u zich tot uw gemeente kunnen wenden waar het plan (ook) is in te zien.

In het algemeen zijn bij een woonbestemming de zogenaamde aan huis gebonden beroepen/bedrijven toe gestaan. In een bestemmingsplan (of andere ruimtelijk plan) zal bij gebruiksregels staan vermeld welke activiteiten daaronder (binnen uw gemeente) zijn toegestaan en/of er specifieke voorwaarden (bijvoorbeeld mbt situering en omvang) gelden.

U vraag is zonder inzage in het geldende ruimtelijke plan niet te beantwoorden. Indien het geldende ruimtelijke plan u onvoldoende duidelijkheid geeft adviseer ik u navraag te doen bij uw gemeente en/of een adviseur te raadplegen. Indien gewenst kunt u daarvoor contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Wel als de gemeente dat niet verbiedt. De vraag is niet te beantwoorden zonder uw locatie.

Indien gewenst kunt u vrijlijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag