Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Hallo,

Mijn situatie:

Ik ga vanaf volgend jaar 6 maanden per jaar reizen en werken in het buitenland.

Mijn huur zeg ik voor die periode op in Nederland en dat betekent dat ik voor die periode een briefadres aanvraag, dat wordt geaccepteerd door de overheidsdiensten. Let op het gaat om een briefadres, dus GEEN postadres of postbus.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-briefadres-krijgen-als-ik-geen-vast-woonadres-heb

Ik ben freelancer en sta inschreven bij de kvk op mijn huidige woonadres. Nu zegt de kvk dat zij het tijdelijke briefadres niet accepteren als inschrijfadres, terwijl ik op verschillende fora lees dat dit gewoon kan.

Ik heb geen zin om een kantoorpand te huren voor 6 maanden waar ik toch geen gebruik van maak.

Mijn vragen:

Klopt het dat de kvk mijn officiële briefadres mag weigeren?

En als dit zo is, wat zijn mijn mogelijkheden om toch inschreven te blijven staan voor de 6 maanden per jaar dat ik niet n Nederland woon?

Het klopt dat de kvk uw officiële briefadres mag weigeren. Voor de kvk is een vestigingsadres vereist, omdat daar de werkzaamheden verricht worden en het voor derden duidelijk moet zijn dat zij bij bv klachten ook daar terecht kunnen. Op een brief adres is dat niet mogelijk.
Voor zover ik weet zijn er geen mogelijkheden om ingeschreven te blijven staan voor de 6 maanden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt, op een forum waar ik deze vraag ook heb gesteld heb ik als antwoord gekregen:

"Het handigste is om je bedrijf te vestigen op een adres van een vriend of familielid. Dat moet met toestemming (zie eerdere reactie), maar deze persoon hoeft formeel helemaal niets te maken te hebben met je bedrijf. "

Dit zou dus ook kunnen op het adres dat ik als briefadres gebruik voor de GBA/BRP of zie ik dat verkeerd?


Een briefadres dient als tijdelijke oplossing om enkel uw post etc. te mogen ontvangen op dat adres, maar is dus in feite geen vestigingsadres wat vereist is volgens de kvk. Als de familielid of persoon geen bezwaar daartegen heeft dan kunt u zich officieel als freelancer inschrijven op dat adres. Houdt u er wel rekening mee dat bij eventuele schulden of faillissement van die persoon u ook verantwoordelijk zult worden gehouden en andersom.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op het bovenstaande: met een briefadres schrijft u zich tijdelijk in op het adres van een bekende. Deze wijziging van de BAG (Basisadministratie) wordt automatisch gedeeld met de KvK. Als u ná deze wijziging een simpele adreswijziging naar de KvK stuurt zal uw vestigingsadres gewijzigd worden naar het inschrijfadres, uw briefadres dus.
Het hebben van een gelijkluidend (brief)adres houdt bij mijn weten geen automatische vermogensrechtelijke vermenging in, het zal wel zaak zijn om de scheiding van eigendommen en verplichtingen aan te kunnen blijven tonen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hier was ik naar op zoek. Bedankt en hopelijk heeft iemand anders hier ook iets aan.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag