Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo mag een mediator bepalen wie de woning krijgt bij scheiding en dat op papier zetten.Mij is gevraagd mijn loongegevens doortegeven en dan kon hij uitrekenen of ik wel recht op de woning heb financieel of dat het beter was dat mijn ex de woning krijgt.Ik heb deze mediator toegewezen gekregen via juridisch loket. Mag je dan ook zo maar wisselen van mediator mijn gevoel is dat hij partijdig is.

Een mediator heeft als taak partijenzoveel mogelijk zover te krijgen dat zij hun geschil zelf geheel of deels regelen. Een mediator is dus geen arbiter of rechter die uiteindelijk moet beslissen wat tussen partijen zal gelden. De mediator mag dus niet bepalen wie de woning krijgt. De mediator kan partijen wel helpen om duidelijk te krijgen wie van partijen (financieel) het beste in staat is om woning te verkrijgen.
Als u geen vertrouwen heeft in de u "toegewezen" mediator, dan mag u de mediation beeindigen. Echter uw echtgenoot /echtgenote hoeft vervolgens dan niet akkoord te gaan met een eventuele andere door u aan te dragen mediator.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag