Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo.

Ik heb een maand geleden een motor gekocht, betaald en opgehaald. De vorige eigenaar was zijn tenaamstellingscode kwijt en zou deze zo snel mogelijk opnieuw aanvragen en aan mij geven zodat ik de motor op mijn naam kan zetten.

Mij werd verteld dat ik er voorlopig gewoon op kon rijden omdat hij nog gewoon verzekerd zou zijn en hij toestemming geeft voor gebruik.

Nu een maand later heb ik de tenaamstellingscode nog niet ontvangen en begin ik me wat zorgen te maken.

Hoe zit het nu met bijvoorbeeld de verzekering, want voor zover ik weet kan ik de motor pas verzekeren als deze op mijn naam staat?

Via kentekencheck van het RDW zie ik ook dat de motor op dit moment geen WAM verzekering registratie heeft. Kan dat problemen opleveren voor mij?

Zijn er evt nog andere zaken waar ik op moet letten?

Voor nu laat ik de motor gestald staan, maar wil hem wel zo snel mogelijk kunnen gebruiken natuurlijk.

Alvast bedankt!

Zolang de motor niet op uw naam staat bent u géén wettelijke eigenaar van de motor. Wat inhoud dat u óók geen verzekering kunt afsluiten. Wat u moet doen is de verkoper in gebreke stellen en voorstellen dat u eventueel de aankoop buitengerechtelijk zal ontbinden omdat de verkoper zijn nakoming niet nakomt. Ook moet aangeven dat alle kosten die hiermee zult gaan maken ten laste komen voor de verkoper.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb gisteren nog een mailtje gedaan naar de autohandelaar (via)waar ik de motor gekocht heb of de tenaamstellingscode ondertussen al bekend is.
Mocht hier geen reactie op komen zal ik direct contact opnemen.

Alvast bedankt!


Dat is prima.

Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb tot op heden nog niks gehoord van de autohandelaar waar ik de motor gekocht heb. Wat is een redelijke termijn voor dat ik overga op de voorgestelde acties?

En wat voor kosten zijn er aan verbonden? (Plusminus)
Hoe zit het met die kosten als ineens wel een tenaamstellingscode boven water komt?

Zijn er nog andere belangrijke zaken die ik moet weten alvorens actie te ondernemen?

Alvast bedankt!


Gezien uw vraagstelling, verzoek ik vriendelijk om direct contact met mij op te nemen zodat ik u van nader informatie kan voorzien.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag