Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben laatst mijn telefoon kwijtgeraakt in een snelbus van de ns. Via een tracker kon ik zien dat de telefoon nog verbonden was met de wifi van de bus en dat hij er dus nog lag. Ik heb daarom meteen de busmaatschappij gebeld en het verhaal uitgelegd en verteld waar de telefoon lag (recht achter de chauffeur). Zij wisten welke bus het was en zouden de chauffeur bellen en hem vragen om mijn telefoon te zoeken. Ik belde rond 17.30 en hoorde daarna lang niets meer. Rond 20.00 zag ik mijn telefoon offline gaan en het wifi netwerk verlaten. De buschauffeur zocht om 21.30 die avond en vond niets. Mijn telefoon is nog steeds spoorloos.
Hoogstwaarschijnlijk is de telefoon door een passagier meegenomen en compleet leeggemaakt, waarschijnlijk dus een dief die dit wel vaker deed.
Mijn vraag is nu, is de busmaatschappij deels aansprakelijk? Ze wisten dat er een dure telefoon in de bus lag.

Als kunt aantonen dat uw telefoon daadwerkelijk in de bus lag (tracker info) en dat de busmaatschappij hier wetenschap over heeft, is deze (gedeeltelijk)aansprakelijk. Alsmede de chauffeur door bewuste roekeloosheid tijdens arbeidsovereenkomst

Bewuste roekeloosheid bij de uitvoering van de arbeidsovereenkomst. Zodoende, kunt hiermee de busmaatschappij aanspreken op dit voorval.

Mocht u juridische bijstand wensen dan mag u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

De busmaatschappij sluit aansprakelijkheid voor dit soort gevallen vaak in de algemene voorwaarden uit. U kunt de maatschappij wel aansprakelijk stellen maar ik acht de kans daarop klein, omdat er geen toerekenbare tekortkoming is vanuit de maatschappij. Ook al zouden zij op de hoogte moeten zijn van uw telefoon in de bus dan dient u ook te bewijzen dat het personeel van de busmaatschappij de telefoon heeft weggenomen. Wel kunt u een klacht indienen over de handelwijze en kunt u wellicht een deel van de schade vergoed krijgen als coulance.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag