Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik wil graag een overkapping in mijn tuin bouwen, de overkapping is 2,3m hoog en zit vast aan het bijgebouw. De totale lengte is 7 meter. Hij staat niet op de erfgrens. Ben ik dan verplicht een vergunning aan te vragen?

Geachte vragensteller,

Voor (ver)bouwen is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen nodig (hoger dan 3 mtr). Soms heeft u geen omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld voor gewoon onderhoud of het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van uw woning

Alle vergunningvrije situaties staan in de Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht (Bor). Waaruit ik u citeer; (...)"hoofdgebouw: gebouw, of gedeelte daarvan, dat noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de geldende of toekomstige bestemming van een perceel en, indien meer gebouwen op het perceel aanwezig zijn, gelet op die bestemming het belangrijkst is". Einde citaat

Ook al mag u vergunningvrij bouwen, dan u wel volgens de regels van het bouwbesluit 2012 voldoen (het bouwwerk mag géén gevaar opleveren voor bewoners, gebruikers en omgeving) Tevens heeft u zich te houden aan het burenrecht uit het Burgerlijk Wetboek. (overlast,hinder, et. cetera).

Hopelijk bent u met deze informatie voorzien van uw gevraagde, mocht u nadere info wensen dan mag u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag