Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb een co-ouderschap met mijn ex.
Sinds enige tijd woont hij samen met zijn vrouw (vorig jaar zijn ze getrouwd).
Nu is het zo dat mijn zoon volgens co-ouderschap op de maandag en dinsdag en woensdagochtend bij mijn ex is. En om het weekend.
Mijn ex was altijd de maandagen thuis, maar gaat per 1 januari op kantoor werken. Zijn vrouw is thuis en zal dus mijn zoon (en ook haar kinderen) opvangen. Dit deed ze al op de dinsdagen wanneer mijn ex altijd al werkte.
Nu is het zo dat mijn zoon om het weekend ook bij mijn ex is. Vanaf vrijdagavond rond etenstijd, dus rond 18.00 uur. Nu traint mijn zoon en komt mijn ex hem dan op het voetbalveld halen. Vanaf 1 januari weet mijn ex niet of het hem gaat lukken om hem op tijd van de training af te halen omdat hij met het openbaar vervoer naar zijn werk gaat en dan wellicht niet op tijd bij de training kan zijn. Ik stelde al voor om dan 1x in de twee weken met de auto naar zn werk te gaan. Reden dat hij met de trein naar het werk gaat is omdat dit geld gaat schelen. Mijn ex zegt dat, mocht hij niet op tijd zijn, zijn vrouw mijn zoon dan van het voetbalveld kan halen.

Mijn vraag is: mag hij dit zomaar doen? Ik heb een co-ouderschap met mijn ex en niet met zijn vrouw. Ik ben er al niet blij mee dat mijn zoon op dinsdag op wordt gevangen door zijn vrouw, maar heb dit maar zo gelaten. Mijn ex zegt dat het dan nl. zijn verantwoordelijkheid is hoe hij dingen oplost en zo zegt hij nu ook op de vrijdagavond.
Ik vind dit wel heel erg makkelijk gedacht. Ik heb samen met mijn ex co-ouderschap en niet met haar. Dat zij een relatie hebben en samenwonen heeft daar niets mee te maken lijkt me.

Ik zou graag willen weten of dit inderdaad zo is, wat mijn rechten zijn of dat ik inderdaad de 'zeurende' ex ben.

Geachte mevrouw,
u bent geen "zeurende" ex.
Uw ex dient mee te werken aan het co_ouderschap zoals afgesproken. Als dat niet kan dan dienen er nieuwe afspraken gemaakt te worden.
Ik adviseer u om in goed overleg met uw ex de ontstane situatie te bespreken en te komen tot een oplossing. Als dat niet lukt help ik u graag bij het laten indienen van een verzoek bij de rechter.+
Uw ex kan dus niet zelf bepalen hoe hij problemen oplost, tenzij u daarmee akkoord gaat.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag