Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


D.m.v. een schikking moeten wij samen met de buren een erfdienstbaarheid laten vastleggen bij de notaris. De kosten worden gedeeld.
Wij zijn het heersende erf waar een deur en ramen van ons pand zitten. Hier moet een pad naar toe lopen zodat wij bij de deur kunnen en ramen. Nu ligt er geen pad maar "decoratie" van de buurvrouw. Zodat ik ruim over hun grond moet om bij de deur te kunnen. Bij de ramen kan ik niet, tenzij ik haar spullen verwijder.
Moeten wij een pad aanleggen? Moeten wij zelf de "decoratie" verwijderen?
Deze deur willen wij wel gaan gebruiken als toegang tot een werkruimte.
Wat moeten wij precies bij de notaris laten vast leggen?
Alvast bedankt voor uw reactie

Het lijkt mij zaak om zo snel mogelijk gezamenlijk een notaris aan te wijzen en aan deze te vragen om uw afspraken vast te leggen. Daarbij kunt u uiteraard alles inbrengen wat u nodig vindt en u hoeft de akte van de notaris niet te tekenen voordat deze naar uw zin is. Indien er problemen en onduidelijkheden zijn, dan moet u wellicht concluderen dat de schikking niet juist en/of niet volledig is en dan zullen er aanvullende afspraken moeten worden gemaakt. Desgewenst kan ik u daarbij wellicht helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

nu moet de kadastrale grens ook aangepast worden. De buren krijgen grond van ons erbij.
Nu staat de woning van de buren in de verkoop. En willen zei de kadastrale grens laten inmeten. Zodat de grond van hun is op papier. Waarde verhogend voor de verkoop. Over de rest van het vonnis word niet gesproken. Ook hun makelaar heeft ons hierop aangesproken. Eventuele kosten kadaster kon hij wel bij de nieuwe verkopers opzetten.... Maar wij krijgen recht van overpad. Wat moet eerst gebeuren? het inmeten of recht van overpad laten vast leggen. Door de nieuwe grens krijgen wij bomen van de buurman erbij. Deze heeft de buurman laten groeien en zijn nu wel 15 meter hoog! , mondeling heeft hij toegezegd dat de bomen eraf gingen. Nu komt hij erop terug. Hij wil zo weinig mogelijk meer aan de tuin ed doen ivm de verkoop. Dit is niet in het vonnis opgenomen. Als wij die bomen moet rooien zitten daar een behoorlijke kosten aan vast. Moeten wij hiermee akkoord gaan? ik vind dat wij al behoorlijk werk hebben geleverd en heb geen zin om nog voor mee onkosten ,werk op te draaien omdat de buren het vertikken. En ben bang dat als het kadaster is geweest, ik de buren niet bij de notaris krijg... en het vonnis is niet overdraagbaar op nieuwe bewoners. En gezeur met eventuele nieuwe bewoners willen we niet.


Ik ben bang dat u mij even kwijt bent. Eerder had u het over een schikking en nu gaat het over een vonnis. Dat kan samen gaan, maar het ligt niet voor de hand. Indien u werkelijk een schikking hebt getroffen, d.w.z. dat u zelf (evt. met hulp van uw advocaat of jurist) uw zaken hebt geregeld zonder dat de rechter daarover heeft beslist, dan zijn er nogal wat onderdelen over het hoofd gezien. Het ligt het meest voor de hand dat u dan opnieuw om tafel gaat om alsnog sluitende afspraken te maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag