Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Betreft Kinderalimentatie:
Goede morgen , ik heb een vraag betreffende kinderalimentatie.
Mijn vrouw heeft 2 kinderen uit een eerder huwelijk ( 10jaar en 13 jaar ).
Destijds is tijdens hun scheiding via de rechtbank beslist dat de vader van de kinderen een bepaald bedrag per kind aan alimentatie moest betalen , dat werd gebaseerd op zijn inkomen en draagkracht.
Afgelopen September ben ik getrouwd met nu inmiddels mijn vrouw en ontvingen wie via zijn advocaat een brief waarin hij aangaf via bemiddeling of een rechtzaak een vermindering van de de alimentatie te bewerkstelligen.
Haar ex-partner is al jaren zelfstandig ondernemer geweest en heeft volgens hem zijn bedrijf moeten staken ( per april dit jaar ) hij geeft aan dat hij sinds april dit jaar ook in vaste dienst is gegaan bij een bedrijf waar hij zichzelf voorheen aan verhuurde.
Zijn inkomen is hiermee van +/- € 4000,- naar
€ 1550,- per maand gegaan en wil nu nog geen 10% van de alimentatie gaan betalen van wat hij voorheen deed.
Wij hebben zelf sterk het vermoeden dat hij zijn eigen bedrijf niet gestaakt heeft en dat hij hieruit nog gewoon inkomsten heeft.
Reden van vermoeden is, omdat zijn belastingadviseur haar mond voorbij sprak over de Belastingaangifte die zij voor hem gedaan heeft over het afgelopen kwartaal.
Is er een manier waarop wij deze vermoedens op papier kunnen krijgen en deze zodoende als bewijsmateriaal kunnen aanleveren zodat wij aan kunnen tonen dat hij onder zijn betaalplicht uit wil komen?
Hij geeft dus aan per april zijn bedrijf gestaakt te hebben, deze staat overigens nog steeds bij het k.v.k. ingeschreven.
Hopelijk kunt u hierop antwoord geven ,

De advocaat van de ex van uw vrouw dient financieel onderbouwd aan te geven waarom het bedrag van de kinderalimentatie moet wijzigen. Indien door die advocaat geen financiële gegevens worden ingebracht met betrekking tot de onderneming van de ex dan is het verzoek bij de rechter zo goed als kansloos. Overigens als het bedrijf nog is ingeschreven dient de man over de laatste 3 jaren de balans, winst en verliesrekening te overleggen.
U hoeft niets te bewijzen.
De ex van uw vrouw moet bewijzen dat zijn financiële situatie is gewijzigd en hij moet dat doen door alle informatie en gegevens te verstrekken. A

Beoordeel dit antwoord:

u hoeft hier niet mee akkoord te gaan indien de vader van de kinderen nalaat middels overlegging van stukken aan te tonen dat het inkomen inderdaad dusdanig is gedaald. Indien de onderneming gestaakt is, zal dat ook uit het uittreksel van de Kamer van Koophandel moeten blijken. Indien u niet akkoord gaat, zal de vader vermoedelijk een gerechtelijke procedure opstarten ter verkrijging van een vermindering dan wel een volledige nihilstelling van de alimentatie die eerder aan hem door de rechtbank was opgelegd. Van belang is nog wel de vraag bij wie de kinderen nu wonen. Indien zij bij u en uw vrouw wonen, kan de vader van de kinderen in rechte ook verzoeken dat u eveneens zal gaan bijdragen in de kosten van verzorging van de kinderen omdat u, nu u met de moeder van de kinderen bent getrouwd, ook onderhoudsplichtig jegens hen bent geworden indien zij tot uw gezin behoren. Indien het tot een gerechtelijke procedure komt, heeft u de bijstand van een advocaat nodig om verweer te voeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag