Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na een relatie van een half jaar met mijn vriendin is deze door haar beeindigd. In die periode heb ik haar geld geleend wat zij mij zou terug betalen (mondelinge overeenkomst dus). Een termijn heb ik haar niet gesteld.
Het gaat om een bedrag van 750 euro die ik aan haar heb overgemaakt zodat zij een heffing van de belasting op tijd kon betalen, en een bedrag van 154 euro dat ik direct aan instantie heb overgemaakt o.v.v. het omschrijvings en factuurnummmer.

Nu de relatie beeindigd is wil zij dit nog wel terug gaan betalen vanaf eind januari 2018.

Zij heeft echter het bedrag van de terug te betalen leningen zelf aangepast en verminderd met 400 euro. Dit bedrag was een schenking van haar toen zij op een avondje uit in het casino met mij ruim 1000 euro had gewonnen en ze stond er op dat ik die aan moest nemen.

Omdat ik me hierdoor toch wel een beetje belazerd voelde heb ik ook de schenkingen die ik aan haar heb gedaan in rekening gebracht wat ik eigenlijk helemaal niet wilde maar me hierdoor wel genoodzaakt toe voelde (o.a. contant geld, benzinekosten voor haar auto en rookwaren). In totaal een bedrag van 271 euro.
En dan ben ik nog heel coulant geweest door andere schenkingen niet mee te tellen.

Ik heb dit optel/aftrek sommetje allemaal in een brief gezet en naar haar gemailed met het verzoek dit ondertekend te retourneren. Dit heeft ze tot nu toe niet gedaan. Wel kreeg ik vandaag een sms van haar waarin ze zegt dat 500 euro vanaf januari 2018 in 5 termijnen van 100 euro en dat ze hier niet over in discussie wil gaan. In dit bedrag heeft ze dus wel haar 400 euro schenking aan mij er af gehouden maar het bedrag van 271 euro aan schenkingen dat zij van mij heeft ontvangen niet.

Graag wil ik weten of ik hier via juridische weg iets aan kan doen.

In beginsel is er een overeenkomst door de overmaking van een bedrag op haar rekening, maar u heeft hier een bewijsprobleem. Deze overmaking zou namelijk ook als schenking gezien kunnen worden aangezien er geen ander bewijs voorhanden is en er voornamelijk mondelinge afspraken zijn gemaakt. Dit maakt het voor u lastig om het een en ander te bewijzen. Nu uw ex-vriendin bereid is om toch een deel terug te betalen, doet u er verstandig aan dit te accepteren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord.

Is er eventueel wel een mogelijkheid om de terugbetaling eerder plaats te laten vinden? Ik heb het geld zelf ook hard nodig, en nu moet ik een half jaar wachten tot ik het volledige deel terug heb gehad.


Reactie van de vraagsteller

Is er eventueel wel een mogelijkheid om de terugbetaling eerder plaats te laten vinden? Ik heb het geld zelf ook hard nodig, en nu moet ik een half jaar wachten tot ik het volledige deel terug heb gehad.
In uw antwoord zegt u "aangezien er geen ander bewijs voorhanden is ". Ik heb dus wel een sms van haar gehad waarin ze zegt dat ze me dat bedrag schuldig is. Geldt dat niet al bewijs/schuldbekentenis?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag