Stel vraag

Particulier


Beste,

Ik ben vorige maand op vakantie geweest in Hawaii.
Tijdens deze vakantie heb ik een snelheidsbekeuring gekregen voor het overschrijden van de toegestane snelheid.
De agent die mij staande heeft gehouden had een snelheid gemeten van 81 mph middels een radar tijdens het tegemoet komen rijden.
Tot en met 80 mph word direct een bekeuring uitgeschreven en dient ter plaatse betaald te worden. Omdat mijn gemeten snelheid hierboven is moet ik voorkomen in de rechtbank.
Ik heb de agent gezegd dat ik op het moment van de zitting weer in Nederland ben. Op zijn advies ben ik naar een gerechtsgebouw geweest. Echter vertelde de mevrouw in het locket me dat dit niet meteen opgelost kon worden maar dat ik zodra ik in Nederland was een brief moest schrijven (waiver of physical presence) waarmee ik aangeef dat ik weer in Nederland ben en niet aanwezig kan zijn bij de zitting.

Kan ik deze brief zonder ernstige consequenties sturen? Of kan iemand mij een ander advies geven.

Beste vragensteller,

Het recht verschilt per land, 's lands wijs, 's lands eer. Het beste bent u daarom af met een lokaal iemand die u bijstaat en langs de specifieke procedures loodst.

Uit nieuwsgierigheid heb ik even gekeken, het werkt wel een beetje anders daar.

https://www.dmv.org/hi-hawaii/fighting-your-traffic-ticket.php

https://www.berniesez.com/speeding-tickets-in-hawaii-what-to-know/

In elk geval is een tijdige reactie van belang, en zou een "not guilty" wel belangrijk kunnen zijn, vooral als het gaat om reckless driving. Zoals ik het begrijp kan het ook helpen om contact met de rechtbank op te nemen en ze aan te bieden om een aanvllende "defensive driving" cursus te volgen.

Interessante materie voor mij maar voor u een hoop gedoe. Ik wens u sterkte.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag