Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Halo,
Momenteel zit ik in de ziektewet ivm burn-out klachten. Ik voel me al wel wat beter maar ben er gaandewegwel achter gekomen dat ik niet meer terugwil en kan naar het bedrijf waar ik werkte. Als ik ontslag zou nemen krijg ik geen ww uitkering mits ik een vaststellingsovereenkomst krijg.
Over 2 dagen heb ik gesprek met de bedrijfsarts en weet niet zo goed wat ik daar moet (of evt dus niet moet) aangeven over hoe ik over het bedrijf denk en dus niet meer terug kan/wil.
Moet ik me bijvoorbeeld beter melden en dan in gesprek met het bedrijf of moet ik tijdens mijn ziekte wet (waar ik nu inzit) al het gesprek aangaan met het bedrijf?

Alvast bedankt!

Het is inderdaad niet verstandig om zelf ontslag te nemen. Daarmee verspeelt u het recht op een uitkering.

Een vaststellingsovereenkomst zou een optie kunnen zijn. Maar dan zal de overeenkomst dusdanig moeten worden opgesteld dat uw recht op een WW-uitkering niet in gevaar komt. Het is daarom van belang om de overeenkomst door een jurist te laten controleren.

Ik ben bereid om gratis contact op te nemen met de werkgever om alles soepel te laten verlopen. Ook ben ik bereid de eventuele vaststellingsovereenkomst gratis voor u te controleren.

Beoordeel dit antwoord:

Tijdens ziekte kunt u niet akkoord gaan met een VSO. In dat geval zal het UWV een benadelingshandeling stellen en krijgt u geen uitkering! Meldt u zich beter en wordt daarna toch weer ziek, dan geldt hetzelfde.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag