Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vraag heeft betrekking op mijn dochter Karlijn, 18 jaar.
Zij zit op de kappersaccademie.
Wij kunnen naar ons gevoel nergens naar toe met de misstanden die er op deze school zijn. Er heerst een collectief ontevredenheidsgevoel. De eigenaar van de opleiding geeft geen gehoor aan de klachtenstroom van leerlingen en ouders.
Hij heeft de leerlingen in zijn bezit omdat iedereen voor een 2 jarig contract heeft getekend en dus 24 maanden betaal plichtig is ongeacht.

Is er naar uw weten een plek waar ouders terecht kunnen om hun beklag te doen. Het liefst zou ik het contract willen ontbinden.

Collectieve klachten kunnen heel goed collectief worden aangebracht in een in gebreke- stelling. Men moet kijken naar hetgeen de opleider aanbiedt , waartoe hij zich verplicht , wat zijn de misstanden hier? Komt hij zijn verplichtingen dus niet na? Benoem ze en geef de aanbieder van de opleiding de kans tot herstel binnen een x aantal weken. Daarna stellen klagers dat verzuim intreedt en dat zij gerechtigd zijn tot volgende stappen als gedeeltelijke of volledige ontbinding, of opschorting van de lesgelden. Dat is ook een groot wapen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag