Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben eigenaar van een garagebox welke wordt verhuurd. Nu heb ik echter een huurder die netjes de eerste maan huur heeft betaald en daarna niets meer. Nu al 5 maand achterstand. Huurder is door mij, aangetekend, aangeschreven. Dit schrijven is geweigerd en kwam bij mij terug. Ook meerdere keren geprobeerd te bellen, maar er wordt niet opgenomen.
Ik wil graag weten of ik de inhoud van de box, huisraad, mag verkopen ter voldoening van de huurschuld.

Als de huurder niets van zich laat horen ondanks verwoede pogingen dan raad ik u aan zijn spullen niet op voorhand te verkopen maar ergens te stallen en de te maken kosten hiervoor bij hem in rekening te brengen. Er zal eerst een ontruimingsvonnis moeten komen van de rechter na opzegging van de huurovereenkomst waarna u de spullen op termijn kunt verkopen. Ik raad u aan hierbij juridische hulp in te schakelen. Indien gewenst kan ik u hierin bijstaan. Neemt u daartoe direct en vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Als u ontruiming hebt aangezegd van een bedrijfsruimte artikel 7:230 a , kan de huurder binnen twee maanden ontruimingsbescherming zoeken bij de kantonrechter. Hij heeft dat laten gaan want hij neemt post niet aan. Dit is voor zijn rekening en risico. U mag nog steeds na de opzegging een gebruikersvergoeding doorrekenen of de spullen elders stallen en aanmanen ze op te halen binnen x tijd .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag