Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Twee weken geleden heeft er op onze tennisverenging een voorval plaatsgevonden waarbij een beschonken lid fysiek geweld heeft gebruikt tegenover een ander lid, vervolgens is dit voorval verder gegaan bij de fietsenstalling buiten het terrein en toen dit klaar was, heeft desbetreffend lid zich naar het huis van een lid begeven en heeft hier huisvredebreuk gepleegd waarnaar tot twee keer toe de politie is gebeld. Uiteindelijk is de situatie gekalmeerd.

Over sancties omtrent dit voorval staat niks in de HR van de vereniging waardoor bestuur vrij staat om hierover een besluit te nemen. Zij hebben vervolgens een besluit genomen tot een sanctie waarbij de gebeurtenissen buiten het park (huisvredebreuk) niet zijn meegenomen in dit besluit onder de redenatie dat dit niet in de verenigingssfeer is gebeurd.

Mijn vraag is of dit juridisch juist is of dat deze beslissingen juridisch gezien wel moeten worden meegenomen in de beslissing omtrent sanctie

Ter info: alle betrokkenen zijn lid bij dezelfde vereniging, er waren geen derden bij betrokken

Dit is in beginsel juist omdat het sancties betreffen die van toepassing zijn op de leden gepleegd binnen het domein van de vereniging. Huisvredebreuk is een misdrijf dat bestraft zal worden via het strafrecht en heeft niet direct toepassing op de vereniging hoewel het de vereniging vrij staat om het desbetreffende lid (langdurig) te schorsen of zelfs te royeren afhankelijk van de misdraging. Verplicht is het aldus niet om dit in hun beslissing mee te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag