Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goede middag,

Ik zal even kort uitleggen wat het probleem is.
Wij hebben kunststof kozijnen laten plaatsen. Offerte is €25800. Hier zijn wij mee akkoord gegaan.
Vandaag is al het werk afgerond.
Alleen totaal niet naar onze zin. Dit is besproken met de leverancier. Na wat gepraat gaf hij ons compleet gelijk en is ons mondeling toegezegd dat er vijf van de tien kozijnen opnieuw gedaan worden.
Vijf stuks netjes
Vijf stuks niet goed.
Ik heb dit nog niet op papier of per mail.
Zou voor gezorgd worden. ( is net twee uur geleden)
Ik heb ook niet getekend voor oplevering.
Alleen wat zijn nu mijn plichten of rechten. Moet ik al iets betalen of nog niet.
Hopelijk kunt u mij advies geven.
Mvg

Ik adviseer u om zelf het mondeling onderhoud van vandaag met de leverancier per e-mail te bevestigen en van alle kozijnen een foto te maken. Van de kozijnen die niet goed zijn kunt u het beste vanuit alle hoeken en standen een foto maken zodat goed zichtbaar is wat de gebreken zijn.
In de e-mail ook vermelden welke kozijnen niet goed zijn met een omschrijving van de gebreken.
Heeft u al een factuur ontvangen? Ik adviseer u om - vooralsnog - niets te betalen en al zeker niet nu het werk nog niet is opgeleverd. Indien de leverancier toch een factuur stuurt en wil dat u betaalt dan hoeft u slechts de helft van de factuur te behalen, immers ook de helft van het geleverde werk is door u akkoord bevonden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie.
Ik zal alles op mail gaan zetten.


Ik adviseer u om de gemaakte afspraak kort schriftelijk te bevestigen en daarbij ook aan te geven dat u de 5 gebrekkige kozijnen niet accepteert en verlangt dat deze eveneens deugdelijk worden geplaatst met sommatie om dit binnen een redelijke termijn (2 - 4 weken) uit te voeren. Laat de wederpartij dit na, dan kunt u uw betalingsverplichting gedeeltelijk (50%) opschorten en herstel van de gebreken vorderen. Verder kunt u besluiten om de herstelwerkzaamheden aan de kozijnen door een derde te laten uitvoeren en de kosten op de wederpartij verhalen. Ik ben gespecialiseerd in bouwrecht en desgewenst graag bereid u in deze kwestie te adviseren en bij te staan. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag