Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Sta op het punt ontslag te nemen bij mijn werkgever. aangezien ik nog redelijk wat vrije dagen heb staan zou ik deze willen opnemen.
alleen is mijn werkgever daar niet van gediend en wil dat er tot op de laatste dag gewoon gewerkt wordt.

wat zijn mijn rechten in deze en kan mijn werkgever mij wel nog verplichten te komen werken?

als ik aangeef vanaf een bepaalde datum mijn dagen op te nemen wat zijn daar de consequenties van?

alvast bedankt

Normaal gesproken dient u samen met uw werkgever het opnemen van vakantiedagen te overleggen. Uw werkgever kan u niet dwingen de dagen uit te laten betalen of op te nemen, maar dit kan wel anders zijn als er sprake is van bv bedrijfsdrukte waardoor u gehouden wordt tot het einde van het ontslag te werken. Kortom, overleg is het beste maar de situatie is bepalend!

Beoordeel dit antwoord:

In eerste instantie geeft u uw gewenste verlofperiode door aan de werkgever, ook zonder dat de werkgever hierom vraagt. Een schriftelijk verzoek van u kan de werkgever slechts schriftelijk afwijzen als hij daarbij gewichtige redenen aanvoert en dat doet binnen twee weken. Reageert een werkgever later dan twee weken, dan is de verlofperiode vastgesteld overeenkomstig uw wensen.

Beoordeel dit antwoord:

Zonder gewichtige redenen op uw schriftelijk verzoek en bij het uitblijven van een reactie mag u vakantie opnemen wanneer u wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag