Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik heb een huurhuis . en heb waterschade opgelopen . op 16nov 2017 was ik de afwas aan het opruimen en had de keukenkraan lopen en daarna zetten ik minn vaatwasser aan en toen zetten ik een stap na achteren op de vloer (laminaat)in de keuken en toen kwam er allemaal water onderuit dus gelijk de vaatwasser uitgezet en het water had zicht al helemaal verspreid onder de laminaat vloer van de keuken na de gang en van de gang na een stuk woonkamer ik heb overal handoeken neer gegooit om het proberen te per perken .. maar helllaas was het al ver verspreid onder de laminaat vloer ik dus de riool service gebeld en toen kwamen die en hebben gekregen met een camera de wc pot eraf gehaald blijkt er een riool verzakking in miin riool aansluiting buitens huis te zitten onder de grond . en ze hebben nu alleen de verstopping verholpen en komen een keer terug om het probleem veder op te lossen ... alleen mijn vraag nu is wie vergoed mijn vloer ??? ik ben een alleenstaande moeder met 5 jonge kindjes jongste is 8 maanden en die wilt kruipe maar dat gaat hem nu niet worden omdat me vloer helemaal omhoogstaat en vocht er onder zit ik zelf heb copd astma en me zoontjuh van 2 heeft ook astma en me huis stinkt nu heeel erg en de woningbouw zegt wij doen er niks aan wij vergoeden de vloer niet ik heb ze uitgelegt ik heb geen inboedel verzekering ivm finaciele redenen . maar nu verblijf ik verplicht bij iemand anders met mijn 5 kindjes . en wie vergoed mijn vloer ?? wat kan ik doen??? ben echt rade loos na aantal keren gebeld te hebben met de woningbouw !! ik kan nu niet in me eigen huis verblijven en heb geen finaciele middelen om een nieuwe vloer erin te leggen .. en ik heb de schade niet veroorzaakt . ik hoop dat u mijn meer info kan geven wat ik kan doen???

Wat een vervelende situatie. Als het gebrek de verhuurder toe te rekenen is bv door achterstallig onderhoud dan kunt u hem wel aansprakelijk stellen voor de schade. Grote reparaties zoals de riolering komen voor rekening van de verhuurder. Aangezien u nu geen inboedelverzekering hebt zal de verhuurder nu moeten opdraaien voor de kosten. Ik raad u aan de verhuurder schriftelijk aansprakelijk te stellen om de gevolgschade binnen een bepaalde termijn te vergoeden dan wel te herstellen, bij gebreke waarvan u dit op hun kosten zult laten verrichten. Mocht de verhuurder volharden, neemt u dan contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

goede dag ik hb een reactie terug gehad en ze willen de schade niet vergoeden !

ik hbe ze netjes schrifelijk een brief toen des tijds gestuurt vandaag reactie terug gehad aar zelf bellen want gisteren was de datum verstreken.

kunt u mijn hier veder bij helpen



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag