Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


We hebben bij een juwelier een gouden armband laten maken naar het voorbeeld van een andere. De juwelier zei hij dat hij hem net zo mooi kan maken. Nu hij klaar is voldoet hij niet aan onze verwachtingen: Het steentje zit er een beetje scheef in, de gravures zijn veel te klein en een parelrand zit er niet recht op, maakt een soort slingerrand. De juwelier zegt dat dit allemaal komt omdat het handwerk is. Ik heb hem al gezegd dat het orgineel ook handwerk is, en dat hij ons gezegd heeft dat hij hem net zo mooi kon maken. Hij geeft dit allemaal toe. Hij biedt ons wel aan de gravures iets te vergroten door er een randje omheen te zetten, maar verder kan hij niets voor ons doen. Kunnen we deze armband juridisch gezien gewoon weigeren? We hebben geen aanbetaling gedaan.

In principe kunt u een opdrachtovereenkomst met koop niet zo maar ontbinden zonder schadevergoedingsplichtig te zijn voor het loon en de kosten van materiaal ( minus de verkoopwaarde van de armband) tenzij de opdrachtnemer een wanprestatie pleegt. Maar dan moet u hem de kans op herstel bieden of vervanging.

Moeilijk want u vraagt een kopie , is dat wel duidelijk overgekomen? Verder als de foutjes en gebreken op zichzelf staan zou ik inderdaad ook eisen dat deze nog worden hersteld. Bij een glasharde afspraak van kopie lijkt me elke technische afwijking die niet te rechtvaardigen is door bijvoorbeeld gebruik van ander materiaal of andere maat, non conform de inhoud van de overeenkomst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag