Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik heb advies nodig over herstelwerkzaamheden over het gebouw waar ik een appartement heb gekocht 10 jaar geleden.die kosten worden op de kopers verhaald! Maar het gebouw is 50 jaar geleden gebouwd en waarschijnlijk niet goed gebouwd en niet meer te verhalen op de bouwer! We hebben een vve waar ik netjes de servicekosten betaal! En volgens de VVe moet dat door de bewoners daar voor opdraaien! Dat komt neer op zón 4000 € per appartement! Mijn vraag is natuurlijk zijn wij dat verplicht! Iets wat 50 jaar geleden is gebouwd! Moet ik daar nu voor bloeden! Onterecht !! In ogen.Mvg

U hebt een appartement gekocht en bent daarmee niet alleen eigenaar geworden van uw appartement, maar vooral deelnemer in een vereniging van eigenaars.

Samen bent u eigenaar van het geheel, samen bent u verantwoordelijk voor het gebouw, samen bent u eigenaar van de opgebouwde reserves, samen bent u verantwoordelijk voor het onderhoud.

Samen beslist u ook wat er wordt gedaan aan onderhoud; vervangt u het dak of blijft het nog een aantal jaren liggen en verhelpt u de losse lekkages? Aan wie besteedt u het tuinonderhoud uit?

U beslist samen met de andere eigenaars in de vergadering van de vereniging van eigenaars. Daar kunt u dus ook vertellen dat u het niet eens bent met de gang van zaken, en dat u liever op een andere manier met het gebouw omgaat. Verzamelt u dan wel voldoende medestanders, anders zal het u niet lukken om de ingezette koers te veranderen.

Als eenmaal iets samen besloten is in de vergadering, dan bent u wel verplicht om daar aan mee te werken, ook als dat financiële consequenties heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag