Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kun je na 6 maanden nog aansprakelijk worden gesteld voor schadekosten als er geen schaderapport en aansprakelijkheid opstelling is gemaakt terwijl de schade al is hersteld?

Dat kan wel maar degene door wie u aansprakelijk wordt gesteld heeft misschien wel een bewijsprobleem.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De partij met schade heeft via een derde een schade onderzoek laten doen door medewerkers van het bedrijf dat ook de herstelwerkzaamheden heeft verricht. Op een werkbon zijn hiervan aantekeningen gemaakt over vermoedens dat de schade (door lekkage) is aangericht vanuit mijn woning. Men heeft mij over dit onderzoek en de kosten destijds niet geïnformeerd. Acht maanden later krijg ik, zonder begeleidend schrijven een rekening van de partij die opdracht heeft gegeven de schade te onderzoeken. Ik heb bezwaar gemaakt tegen deze factuur via drie verschillende e-mail adressen van de organisatie die betaling eist . Op mijn bezwaar wordt niet gereageerd. De organisatie heeft nu een incassobureau ingeschakeld om mij 500 euro te laten betalen met als reden dat ik de veroorzaker zou zijn van de schade. Kan dit zomaar?


Dat is een bijzondere gang van zaken. Het staat iedereen die een vordering op een ander meent te hebben altijd vrij om een incassobureau in te schakelen, maar het lijkt mij dat u met succes verweer moet kunnen voeren tegen deze vordering. De 1e stap zou zijn dat u uw bezwaren kenbaar maakt naar het incassobureau.Desgewenst kan ik u daarbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag