Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben ontslagen door mijn vorige werkgever omdat hij mij niet meer kon betalen. Ik heb hiervoor een ontslagvergoeding ontvangen, nu komt mijn oude werkgever na 3 maanden aan dat ik hem de helft moet terug betalen omdat hij mij dit bruto heeft uitbetaald. Dit had hij niet mogen doen. Doordat hij bruto heeft uitbetaald, moet hij dat terugbetalen aan de belasting, en probeert hij het geld via mij terug te krijgen. Volgens hem moet ik dit nu aan hem terugbetalen zodat hij de belasting kan betalen. Maar klopt dit wel? Volgens mij moet ik toch pas echt in april aangifte doen en kan hij dit nu helemaal niet van mij terugeisen. Ook lijkt het mij dat dit niet mijn fout is. Wat zijn mijn rechten in dit geval? Moet ik dit nu echt aan hem terugbetalen? Alvast bedankt!

Een transitievergoeding (TV) wordt in beginsel vaak netto uitgekeerd na aftrek van de loonbelasting etc. Als de werkgever dit vergeet te doen, dan krijgt hij een naheffing. Om dit te betalen vordert uw werkgever bij u de TV terug. Dit mag hij doen vanwege de onverschuldigde betaling. Echter, u kunt zich daartegen verweren als het o.a. een fout is van uw werkgever en u niet kon weten dat u teveel loon zou ontvangen. Wist u dit wel dan kan de werkgever bij u terugvorderen. Kortom, het hangt af van de situatie en de feiten af of u moet terugbetalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het antwoord. Ik wist wel dat ik er inkomstenbelasting overheen moest betalen in april, maar ik wist niet dat er loonbelasting overheen betaald moest worden, dat heeft hij ook nooit aangegeven.
Ook heb ik nooit een loonstrook gekregen, waardoor mijn oude werkgever dus ook aangeeft dat het geen loon is. Hij heeft ook gezegt dat ik dus een uitkering per september aan moest vragen, dit heb ik natuurlijk ook gedaan! Kan ik me er dan in dat geval dan tegen verweren?


In dat geval kunt u zich ertegen verweren, waarbij u wel moeten kunnen aantonen hetgeen door u wordt gesteld. U kunt uw ex-werkgever schriftelijk hiervan op de hoogte stellen.

Beoordeel dit antwoord:

Als u is voldaan wat is overeengekomen, is er geen plicht tot verrekening.

Indien gewenst kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag