Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemorgen

Ik lig op dit moment in scheiding en zijn bezig om de verdeling te gaan doen.Mijn ex beweert dat hij tijdens ons huwelijk een lening heeft afgesloten bij zijn oom.Hij wil dat ik voor de helft ook opdraai voor deze lening.Echter heb ik een getuige die erbij is geweest toen mijn ex met zijn oom en zijn nieuwe vriendin deze overeenkomst hebben gemaakt.Ze hebben schriftelijk een overeenkomst gemaakt en de datum erboven gezet dat deze overeenkomst is aangegeaan in de tijd dat wij nog getrouwd waren.Dus met andere woorden is er helemaal geen lening en hebben dit alleen gedaan om bij mij 7.500 weg te halen.De getuige wil evt voor de rechter getuigen.Kan ik een kort geding starten tegen mijn ex en zijn oom?

Uit uw vraag maak ik op dat u in gemeenschap van goederen gehuwd bent (geweest). Schulden die tijdens het huwelijk zijn aangegaan (tot het moment van indiening van het echtscheidingsverzoek) moeten in de verdeling worden betrokken. Als u gemotiveerd kunt betwisten dat deze schuld is aangegaan nadat het echtscheiding was verzocht, is de schuld van uw ex en niet van u en hem samen. Verder begrijp ik van u dat er mogelijk zelfs geen sprake is van een leningsschuld; ook dit kan als verweer worden gebruikt.
U hoeft hierover niet zelf een procedure te beginnen. Als u het niet eens kunt worden over de verdeling van deze "schuld" dan kan of uw ex hierover een verdelingsprocedure beginnen of kan uw oom een incasso procedure starten tegen u en uw ex. In beide procedures kunt u zich verweren. Wel verwacht ik dat u de bewijslast zult hebben om aan te tonen dat de schuld is aangegaan nadat de huwelijksgemeenschap al was ontbonden dan wel dat er geen schuld is omdat er door zijn oom geen geld is uitgeleend aan uw ex.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag