Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik heb vrijdag 24 november mijn auto Citroen Xsara Picasso bouwjaar 16-12-2005 opgehaald bij een autobedrijf in Voorschoten(Leiden).
Zelf ben ik woonachtig in Helmond. De verkoper had mij meegedeeld dat de auto in topconditie verkeerde. Ik ben naar huis gereden zonder problemen en wilde zaterdagochtend nog een stukje gaan rijden. Bij het maken van een scherpe bocht knapte er iets onder de motorkap en kon ik niet verder rijden. Een garage uit Helmond gebeld die de auto weggesleept heeft en geconstateerd heeft dat een motorsteun aan de rechterkant met 2 bouten vastgezeten heeft in plaats van 3 en door de kracht van de motor is 1 schroefgat aan de cilindrkop helemaal weggeslagen. Dit houd in dat de auto voorzien moet worden van een andere cilinderkop - distributieriem - waterpomp en motorsteun. Kosten ruim 700€.
Ik heb de garage in Helmond alvast de opdracht gegeven om de reparatie uit te voeren. Omdat ik mijn auto dringend nodig heb avond/nacht voor woon werkverkeer. tussen Eindhoven en Helmond.

De garage in Voorschoten waar ik de auto heb gekocht, wilde via een auto ambulance de auto laten ophalen en naar Voorschoten vervoeren en mij de kosten a 150€ laten betalen. Verder wisten ze ook niet wanneer de auto klaar zou zijn.
En zou ik de auto moeten ophalen in Voorschoten.
Kunt u mij adviseren of ik juridisch sterk sta dat ik een auto te goeder trouw koop en dat binnen nog geen 24 uur de auto zodanig mankementen vertoond dat deze niet meer verder kan rijden.
En dat ik de reparatiekosten verhaal op het autobedrijf die mij de auto geleverd heeft.
Volgens de verkoper was de auto in orde en volgens hem geinspecteerd en ze moeten geweten hebben dat de ophanging niet in orde was.
Graag uw reactie
Vrg

In beginsel stond u sterk en dient de verkoper de gebreken kosteloos te herstellen. Echter had hij wel de gelegenheid hiertoe moeten krijgen. Nu u de auto door een ander garage heb laten maken kan de verkoper zich op het standpunt stellen dat hij niet meer kan herstellen en u de kosten dan zelf moet dragen. Ik vrees dan ook dat u aan het kortste eind trekt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag