Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn zoon, 22 jaar, werkt als boodschappenbezorger bij een winkelketen in Rotterdam. Deze heeft voor persoonlijke eigendommen kluisjes beschikbaar. Zoon kan hier geen gebruik van maken want de werktijden van boodschappenbezorger zijn buiten de winkelsluitingstijden. De functie van boodschappenbezorger valt wel onder "winkelpersoneel".

Hij komt op een middag vanuit school en gaat aan het werk: laadt de bus in met boodschappen. Tas met o.a. laptop legt hij in de bus, uit het zicht.
Tijdens het inladen staat zoon achter in de bus, de laadklep is dan open. De deuren van de bus (cabine) zijn dicht maar niet op slot, deze kunnen niet afzonderlijk afgesloten worden.
Dan wordt de rugtas met laptop (2 weken oud) uit de cabine gestolen. Er is aangifte gedaan bij politie. Op camera is te zien dat mijn zoon met rugtas naar de bus loopt. Bij de bus zelf is geen camera opgesteld.
Is het hier mogelijk om de winkelketen aansprakelijk te stellen, want tijdens werktijd wordt (privé-)eigendom gestolen. Van kluisjes kan geen gebruik worden gemaakt.

De werkgever heeft een zorgplicht en dient in dit geval persoonlijke schade van uw zoon tijdens werktijd in beginsel te vergoeden als de werkgever verzekerd is voor deze schade tenminste. Is dat niet het geval dan zal uw zoon zelf de schade moeten dragen. U moet overigens wel aannemelijk maken dat de schade is ontstaan tijdens werktijd. De camerabeelden kunnen dit ondersteunen maar betekent niet altijd dat dit daadwerkelijk het geval is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag