Stel vraag

Particulier


Wij hebben onze caravan gestald op een caravanstalling in Spanje bij een Nederlandse eigenaar.

Nu is er tot twee keer toe schade ontstaan tijdens de stalling van de caravan. Telkens als wij de beheerder spreken beloofd hij de schade te herstellen maar tot nu toe is het niet gebeurd. Bij onze laatste bezoek heeft hij gevraagd e.e.a. in de mail te zetten en dan zou hij de schade aan een expert voorleggen.
De mail heb ik verzonden, ook een rappel of hij kon aangeven wanneer e.e.a. is gerepareerd. Hij reageert totaal niet meer op mail.

Welke rechten heb ik, en hoe kan ik aantonen dat de schade is ontstaan tijdens de stalling en niet door ons zelf? Waar haal ik mijn recht?

U dient eerst te achterhalen welk recht van toepassing is in het contract. Als het NLs recht van toepassing is dan kunt u de eigenaar schriftelijk aangetekend sommeren om de schade binnen een bepaalde termijn uit te keren. U kunt vervolgens een incassotraject opstarten en in het uiterste geval u wenden tot de rechter. U moet wel dan aantonen dat er sprake is van schade (getuigen, camerabeelden etc.). Voor meer info of wilt u bijgestaan worden in deze zaak, neemt u dan direct en vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Spaans recht is van toepassing omdat de zaak op Spaans onroerend goed staat gestald als er geen rechtskeuze is gemaakt ( en dat zal wel gezien de hoeveelheid aan mogelijke nationaliteiten)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag